Het Laatste Continent
Inhoud

 

Boeken over Antarctica

Stephen R. Bown - De laatste viking. Het leven van Roald Amundsen

 

 

Uitgever: Ad. Donker, Rotterdam
Verschijningsdatum: 2014
Aantal blz.: 330
ISBN: 978-90-6100-674-9

 

terug naar literatuurlijst

De laatste viking

 

De achterflap:

Het leven van Roald Amundsen, de grootste van alle ontdekkingsreizigers, is nooit eerder verteld in al zijn vernuft, smart en glorie. Aan het begin van de twintigste eeuw waren de vier geografische mysteries, de Noordwestelijke Doorvaart, de Noordoostelijke Doorvaart, de Zuidpool en de Noordpool, nog onontdekt; witte plekken op een globe. In een periode van twintig jaar claimde Amundsen alle vier deze gebieden. 

Roald Amundsen was bekend om zijn vastberadenheid en zijn technische vaardigheden, geliefd en gevreesd bij de mannen in zijn team, oneerlijk zwart gemaakt omdat hij Robert Scott in de race naar de Zuidpool heeft verslagen. Het leven van Amundsen markeert het einde van een heldhaftig tijdperk van verkenners, dat kort daarna getemd werd door moderne technologie, commercie en publiciteit. 

In zijn leven werd hij gefêteerd als een internationale beroemdheid, achtervolgd door aanbidsters en schuldeisers. Hij verdween op Arctica tijdens een reddingsmissie naar een rivaliserende ontdekkingsreiziger. 

De laatste Viking is een fantastisch verhaal en een meesterlijke biografie.

 

terug naar literatuurlijst |

 

Naar boven