Het Laatste Continent
Inhoud

 

Boeken over Antarctica

Julie Brown en Dixie Dansercoer - De kleuren van wit. Hartverwarmend Antarctica

 

 

Uitgever: Van Halewyck, Leuven
Verschijningsdatum: 2000
Aantal blz.: 263
ISBN: 90 5617 263 8

 

terug naar literatuurlijst

De kleuren van wit

 

De achterflap:

Een expeditie naar Antarctica is meer dan een sportieve uitdaging, meer dan een kans om de stressvolle maatschappij te ontvluchten, meer dan het aanvaarden van het door een sponsor aangeboden voorrecht.

Dixie Dansercoer en Julie Brown trokken rond de eeuwwisseling, samen met Everest-klimmer Rudy van Snick, en een kleine expeditie naar Antarctica. Ze probeerden er Mount Vinson met zijn 4897 meter de hoogste top van het continent, te beklimmen... Voor Julie Brown was het haar eerste ervaring in het hooggebergte.

Waarom gaat een mens naar dit lege continent? In De kleuren van wit leggen zuidpoolvaarder Dixie Dansercoer en echtgenote Julie Brown hun innerlijke drijfveren, hun vreugdes en hun ontgoochelingen bloot. Op hun tocht in barre omstandigheden gaan ze op zoek naar zelfexpressie en levensvreugde, maar proberen ze tegelijkertijd anderen te helpen hun eigen definitie van passie te laten ontdekken. Het is een gezonde dosis positieve passie, die in het leven van iedereen kan werken zonder naar de Zuidpool te moeten reizen.

 

terug naar literatuurlijst |

 

Naar boven