Het Laatste Continent
Inhoud

 

Boeken over Antarctica

Jean "Gene" Hoogewys - Op de golven van het gevaar

 

 

Uitgever: Uitgeverij De Dijle, Sint-Martens-Latem
Verschijningsdatum: 1999
Aantal blz.: 188
ISBN: 90 76526 06 0

 

terug naar literatuurlijst

Op de golven van het gevaar

 

De achterflap:

Mocht Jean "Gene" Hoogewys een paar eeuwen vroeger zijn geboren, dan zou hij ongetwijfeld vrijbuiter zijn geworden! Hij vertoont daar immers alle kenmerken van: een onstilbare honger naar avontuur, een niet-aflatende reislust, oog voor de geneugten des levens, maar ook het vertrouwen van de koning, en een uitzonderlijke kennis van het vak waar hij zich met hart en ziel aan wijdt: de radiotelegrafie.

Zonder zich te laten afschrikken door de gevaren, was hij steeds van de partij daar waar de vrijheid, de vrede of de wetenschap nood had aan vastberaden mannen. Daar waar vele anderen het lieten afweten...

Hij gaf niet louter gehoor aan de lokroep van de zee - de zeilboten, de stoomboten en vooral ook de duikboten -, het luchtruim, het verre Antarctica of het Afrikaanse oerwoud. Hij werd ook gedreven door de wil om zich nuttig te maken en de mensen in staat te stellen met elkaar te communiceren.

Op de golven van het gevaar is een boeiend relaas van een soms pijnlijk maar vaak roemrijk verleden, dat bij heel wat Belgen nog diep in het geheugen staat gegrift.

 

terug naar literatuurlijst |

 

Naar boven